joi, 24 noiembrie 2011

Carmen Dell’Orefice, muza lui Salvador Dali este un Supermodel inca activ










Model la 80 de ani / FOTO: dailymail.co.uk


Carmen Dell’Orefice – una dintre principalele muze ale pictorului suprarealist spaniol Salvador Dali – este la cei 80 de ani recent impliniti, cel mai in varsta Supermodel activ din istoria modei.

De-a lungul carierei, Carmen Dell’Orefice si-a inceput cariera in 1945 la varsta de 14 ani, ca model pentru versiunea americana revistei Vogue. Era platita la inceput cu 7.95$ pe ora.

Carmen a aparut pe coperta revistei Vogue de 6 ori, a fost protagonista a nenumarate campanii si a fost fotografiata de cei mai mari fotografi de moda contemporanti printre care Richard Avedon, Irving Penn si Cecil Beaton.

Cele mai recente aparitii pe podium ale lui Carmen au fost pentru John Galliano in 2000, Hermès in 2004 si Alberta Ferreti anul acesta.

Cel mai in varsta supermodel al lumii, Carmen Dell’Orefice (80 de ani), a fost nevoita sa se revina in lumea modei pentru a putea supravietui. Carmen, care a aparut pentru prima data pe coperta revistei Vogue cand avea doar 15 ani, si-a pierdut toti banii agonisiti, aceasta fiind victima unor escroci financiari.

Realiza prima ei coperta pentru Vogue cand avea doar 15 ani, cariera ei s-a intins pe parcursul a sase decade, iar odata a avut onoarea de a poza chiar si pentru Salvador Dali. Acestea fiind spuse nimeni nu s-ar fi asteptat ca celebrul supermodel Carmen Dell’Orefice sa mai trebuiasca sa munceasca o zi in viata ei.

Insa cum nimeni nu stie ce-i rezerva destinul, iata ca Dell’ Orefice, acum in varsta de 80 de ani, s-a vazut nevoita sa revina in lumea modei pentru a putea supravietui. Carmen si-a pierdut o mare parte din banii castigati la bursa, la mijlocul anilor 1990, iar restul i-a dat pentru administrare lui Bernard Madoff, un mare afacerist si prieten apropiat al acesteia.

Berard Madoff s-a dovedit in anul 2008 a fi cel mai mare escroc de bursa din istorie, acesta reusind sa delapideze prin schema Ponzi. nu mai putin de 65 de miliarde de dolari intr-o cariera de 48 de ani.

In timpul crizei din 2008, Madoff (71 ani) a fost descoperit si condamnat la 105 ani de inchisoare. Carmen a constat atunci, cu stupoare, ca isi pierduse finantele pentru a doua oara in viata astfel ca a trebuit sa revina la ceea ce stia sa faca cel mai bine: moda.

“Sunt o femeie care la 80 de ani este nevoita sa inceapa de la zero. Toata lumea ma intreaba cum pot face acest lucru si le raspund ca o fac cu demnitate”, declara supermodelul.

O serie de peste 30 de fotografii celebre ale lui Carmen fac acum obiectul unei expozitii eveniment ce va fi inagurata saptamana viitoare la The Royal College of Fashion din New York. Revenirea ei in lumea modei a fost de bun augur, intrucat Carmen a aparut pe catwalk in mai multe show-uri din cadrul saptamanei modei de la New York si tocmai a incheiat un contract de imagine cu Rolex.

Inzestrata cu trasaturi unice si impecabile, Carmen Dell’Orefice demonstreaza ca ceea ce fascineaza publicul nu este neaparat frumusetea clasica specifica tineretii, ci atitudinea, stralucirea si si stilul.


http://www.glossymagazine.ro/fashion/carmen-dell%E2%80%99orefice-muza-lui-salvador-dali-este-un-supermodel-inca-activ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu