marți, 7 februarie 2012

Will Smith si .... cum poti sa reusesti




Am dat din intamplare peste un filmulet in care actorul Will Smith povesteste ce inseamna pentru el viata, dar mai ales, cum crede ca poti obtine succesul. Mi-a placut foarte mult abordarea lui Smith, de aceea am decis sa v-o impartasesc si voua:

Bucura-te de viata. Fii bucuros ca traiesti, savureaza fiecare clipa. Este decizia ta cum alegi sa vezi viata, dar cel mai bine pentru tine este sa te bucuri de ea cu adevarat.

Maretia exista in fiecare dintre noi. Sunt cine sunt, cred in ceea ce cred. E tot ceea ce conteaza. Oamenii isi complica in mod inutil viata cautand in afara lor ceea ce au deja in ei insisi.

Gandurile pe care le ai te-au adus in punctul in care esti astazi si tot ele te vor duce acolo unde vei fi maine sau poimaine. Ai mare grija deci, ce gandesti! Pune gandurile sa lucreze in favoarea ta, in loc sa le permiti sa te saboteze.

Talentul are nevoie sa fie insotit de abilitati. Cu talentul te nasti, abilitatile le dezvolti pe parcursul vietii prin ore si ore de studiu sau munca. Prin urmare, oricat de talentat ai fi de la natura, nu este suficient. Ai nevoie sa fii extrem de focusat si sa inveti continuu, astfel incat sa fii in fiecare zi mai bun decat ai fost ieri.

Cladeste caramida cu caramida pentru succesul tau. Propune-ti nu sa construiesti un zid, ci sa asezi in fiecare zi cate o caramida. Dar sa o asezi cat poti tu de bine. Fa asta zi de zi, fara exceptie, si in scurt timp vei observa ca ai deja o mare constructie.

Incearca sa aduci valoare oamenilor din jurul tau, grupurilor din care faci parte si in final lumii. Daca nu reusesti ca prin actiunile tale sa faci, macar unei singure persoane din jurul tau, o viata mai buna, mai frumoasa, inseamna ca pierzi timpul.

Fii un exponent permanent al ideii in care crezi cel mai mult. Fii consecvent in viata de zi cu zi ideilor in care crezi. Altfel spus, fa ceea ce predici.

Crezi din toata inima in idealul tau, in visul tau, in ceea ce vrei sa obtii. Atunci cand crezi cu adevarat, nu ai nevoie de un plan B. Existenta lui nu va face decat sa te distraga de la planul A.

Nu e nevoie sa fii realist. A fi realist, spune Smith, e calea cea mai sigura spre mediocritate. La ce iti foloseste deci sa fii realist? Tot ce ai nevoie este sa te programezi mental pentru ceea ce iti doresti sa obtii. Daca ai facut asta, e aproape ca si cum ai fi reusit.

Luarea unei decizii are o putere enorma in raport cu universul. Fa o alegere, ia o decizie, hotaraste ceea ce vrei, cine vrei sa devii si cum o sa faci asta. Din moemntul in care ai facut in mod real si constient aceasta alegere, universul va lucra pentru tine.

Focuseaza-te exclusiv pe ceea ce vrei sa obtii. Da, poate parea dificil, dar pentru a reusi, da orice altceva la o parte si concentreaza-te numai pe ceea ce este important pentru tine. Refuza sa te lasi in vreun fel distras de la planul tau.

Confrunta-ti temerile. Smith spune ca ceea ce il motiveaza cu adevarat in viata este frica. Mai precis, ceea ce il determina sa actioneze, este faptul ca ii este frica sa ajunga vreodata sa se teama de ceva.

Apara-ti visul. Este memorabila in acest sens scena cu el si fiul sau din The Pursuit of Happiness. “Nu lasa niciodata pe cineva sa iti spuna ca nu poti face ceva. Ai un vis, protejeaza-l! Oamenii care nu pot realiza lucruri, iti vor spune tie ca nu poti. Vrei cu adevarat ceva? Du-te si obtine acel lucru. Punct.“

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=q5nVqeVhgQE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu