miercuri, 3 noiembrie 2010

SUBCONŞTIENTUL ŞI SUGESTIA MENTALĂ – O MODALITATE DE A ATINGE STAREA DE SACRALITATE INTERIOARĂ


„Înainte de a te apuca să realizezi o acţiune oarecare, trebuie să ai deplină încredere în sine şi în perspectiva încântătoare a succesului. Numai când suntem în această stare putem realiza cu uşurinţă acea activitate.“ (Ramakrishna)
„Pentru a realiza cu succes tot ceea ce-ţi doreşti să realizezi, primul pas este să crezi cu fermitate acele lucruri sunt posibile.“(Ludovic al XIV-lea)

Gândul are un rol deosebit de important, el fiind o fiinţă vie, dinamică, având formă, greutate, deşi este mai fin decât eterul. Gândul întrece cu mult în viteză lumina; dacă lumina se deplasează cu o viteză de 300.000 km/s, gândurile se transmit practic instantaneu, deoarece nu le trebuie nici un interval de timp pentru a călători. În momentul în care înţelegem mecanismul şi puterea de acţiune a gândurilor vom reuşi să ne transformăm în mod radical întreaga noastră existenţă, dar şi pe cea a fiinţelor din jurul nostru, alegând în mod conştient doar ceea ce este benefic.
Acest aspect este posibil, deoarece mentalul nostru conştient dispune în orice moment de libertatea totală de a alege gândurile pozitive, benefice, creatoare, înălţătoare sau pe cele malefice, distrugătoare. Binele sau răul, reuşita şi nereuşita depind de alegerea noastră. Fiinţa umană care doreşte să realizeze ceva cu adevărat valoros, trebuie să se pregătească cu anticipaţie pentru ceea ce doreşte să realizeze, în sensul cultivării perseverente a preponderenţei gândurilor pozitive. În plus, ea trebuie să studieze anumite metode, reputate ca faimoase, ce favorizează atingerea rezultatelor scontate. Ea trebuie să lupte, de asemenea, împotriva fricii, a descurajării, a îndoielii, cultivând un optimism contagios şi să folosească un arsenal de formule pozitive, selecţionate cu grijă, care vor putea servi la neutralizarea gândurilor negative ce vor apărea în câmpul conştiinţei sale. Mecanismul punerii la unison numai cu energiile profund benefice, pozitive, face ca în fiinţa noastră să apară energiile armonioase, binefăcătoare din Univers şi în plus ne ajută să ne coordonăm cât mai bine acţiunile, făcând din subconştientul nostru un aliat sigur ce ne va canaliza mai bine voinţa spre scopul ales. Dar pentru aceasta este foarte necesar să învăţăm să ne punem în valoare înzestrările native, calităţile fiinţei noastre. Aceasta este o metodă prin care ne putem transforma complet ca fiinţe umane şi să ne schimbăm in bine destinul.
Controlul gândurilor şi gândirea pozitivă sunt aspecte esenţiale în viaţa fiinţei umane, dar puţine fiinţe umane conferă importanţa care se cuvine acestora. Astfel, datorită acestei lipse de control a gândurilor, fiinţele umane mai mult sunt gândite decât gândesc, adică sunt influenţate de gândurile exterioare, care provin din mediul în care trăiesc. La majoritatea oamenilor nu există o disciplină a gândirii. Gândirea dezordonată şi fără nici un control conduce la o viaţă dezordonată. Primul pas care se poate face în direcţia ordonării gândirii este păstrarea unei stări de atenţie şi de focalizare, atât în ceea ce priveşte acţiunile zilnice, dar şi asupra gândurilor noastre. Dacă fiinţele umane ar fi atente la ceea ce gândesc şi ar urmări să elimine gândurile negative, distructive, destinul lor, dar şi în mod implicit destinul omenirii, ar fi altul. Gândurile pot influenţa mase largi de oameni, iar cei cu gânduri puternice îi vor influenţa pe cei cu gânduri slabe. Mintea unui om puternic care are o gândire pozitivă, care nutreşte în mod constant gânduri de iubire, pace, armonie, încredere, bucurie şi echilibru, va emite undele sale mentale în întreaga lume, dar şi mintea unui om puternic care are o gândire negativă va influenţa în aceeaşi măsură miile de minţi umane care vibrează la unison cu asemenea gânduri, provocând gânduri asemănătoare.
Omul îşi făureşte soarta prin propriile acţiuni şi gânduri predominante. Când mintea este sănătoasă corpul va fi la rândul său sănătos. Dacă mintea este pură, plină de gânduri pozitive, benefice, organismul fiinţei care nutreşte astfel de gânduri va fi mai mereu sănătos. De aceea o fiinţă umană trebuie să-şi analizeze mai întâi mintea şi gândurile care o preocupă, apoi să înlocuiască toate aceste gânduri negative cu gânduri pozitive, benefice, ceea ce va conduce la eliminarea emoţiilor negative şi la o stare de libertate interioară. Realizând constant acest proces, procesul de alimentare cu gânduri negative va fi atenuat, iar emoţiile negative nu se vor mai putea manifesta. Cei care cunosc metoda gândirii contrare, adică a înlocuirii oricăror gânduri negative cu gânduri pozitive, menţinând această gândire pozitivă o anumită perioadă de timp determinată, vor avea o viaţă armonioasă.
Nu trebuie să uităm că fiecare gând perturbator sau depresiv pe care-l păstrăm în minte, are un efect similar asupra fiecărei celule a corpului, creând premiza apariţiei unei boli. Dacă dorim să fim sănătoşi şi să avem o viaţă fericită este necesar să cultivăm numai gânduri pozitive. Fiecare gând bun contribuie la buna funcţionare a organismului nostru şi la o viaţă armonioasă. Gândul poate schimba sau transforma orice fiinţă. Orice formă de energie interioară poate fi sublimată în voinţă de către cel sau cea care controlează acea energie. Când energia sexuală, energia musculară, sentimentele negative şi cele pozitive sunt perfect controlate şi sublimate, ele se transformă în forţa voinţei. Se poate deduce astfel că prin cultivarea voinţei, adică a controlului sexual şi vital, se poate obţine controlul tuturor energiilor fiinţei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu